Essentiële Oliën

Essentiële oliën - ook wel etherische oliën genoemd -
Deze bevatten de vluchtige bestanddelen van bloemen, planten, wortels, zaden, vruchten, houtsoorten of harsen. Deze oliën beschermen de plant tegen ziektes, zorgen ervoor dat de plant een specifieke geur en eigenschappen heeft en bevatten de levenskracht van de plant. Om die reden hebben ze een enorme impact op zowel lichaam als geest. In de Aromatherapie worden essentiële oliën toegepast ter bevordering van de gezondheid. De therapeutische eigenschappen van deze oliën hebben invloed op het menselijk lichaam, zowel fysiologisch als psychologisch. Aromatherapie probeert het zelfhelende vermogen van de mens te stimuleren en de aanwezige levensenergie te ondersteunen met het gebruik van essentiële oliën.

We weten dat geuren ons blij kunnen maken denk maar aan mandarijntjes, Lemmongrass, Jasmijn, Ylang, Rozen of Bergamot, of juist heel rustig. Maar weet u ook dat de juiste oliën je kunnen activeren, verwarmen of koelen, motiveren, pijn verminderen of je met de voeten op de aarde kan zetten? De essentiële geuren - oliën hebben deze eigenschappen. Stel je bent oververmoeid, dan kijken we samen welke olie bijpassend is of we stellen zelf een compositie samen. Buiten is het erg koud, en je hebt het gevoel de hele winter verkleumd te zijn dan is daar een warme essentiële olie die daar voor ingezet kan worden. Je zit te veel in je hoofd, je gedachten schieten alle kanten op, of je staat enorm zenuwachtig voor een solicitatie of een presentatie, dan is daar een fijne rustgevende aardende olie voor.

Ons Energetisch systeem werkt middels onze Chackra's of Energie wielen, levenswielen. Zo heeft ook elk wiel een voorkeur voor bepaalde olie. Bijv Rozen is een geweldige olie die ons raakt en helpt ons hart weer open te zetten voor al het moois wat er is. Het maakt ons als het ware weer verliefd op het leven. Maar ook Callendula is een mooie olie om je hart te genezen. Of Bergamot maakt ons blij, deze kan gevoelens van hitte en onrust kalmeren. Dan Lavendel, wat een prachtige balans brengende olie! Op ons huid doet deze wonderen maar Energetisch is ze nog net zo geweldig! De lavendel is een verbindende olie en is voor veel doelen in te zetten...

Een olie kan oa. ingezet worden dmv
1 verdamping in een aromalampje, deze neem je dan waar en werkt via je neus. 
2 Specifieke samengestelde huidolie, dit kan zijn een Maceraat maar ook een basis bijv amandel-olie, hieraan wordt de uitgezochte Essentiele olie toegevoegd.

aroma energiespray 20
Wilt u er meer over lezen dan vindt u ook info op FB: Praktijk voor Energie Oliën , 
bel 0613 277 181 of Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.