GeurFrequenties uitgelicht

"Hier vind je mijn keuze aan uitgelichte GeurFrequenties"

"Roos : Rosa damascena"

Waar Wierook de koning is onder de geuren is Rosa Damascena de koningin
 

Wat ik voel en ervaar bij de Roos olie.
Ik open het flesje, en ze komt meteen aan dansen. Zwierig en direct komt ze bij je binnen.
Vult je hele wezen met zachte doortastende energie. Ze straalt gelukzaligheid, gelukkig voelen,
je hart openen, een tuin vol geurende rozen die je laten ervaren om levend te zijn. De roze kleur van verliefdheid, verliefd zijn, Genieten, Pure onvoorwaardelijke liefde, verliefd op mijn-Zelf,
op jou en jouw, op het leven, op alles wat leeft. 

De zachte tere kwetsbare bloemen die zich openen door en voor zonlicht,
zich open stellen voor bijen, hommels en vlinders, voor jou, jouw verwelkomen en omhullen.
De meest hoogste intentie die jou leert je kwetsbaar open te stellen, je laat zien & voelen dat je in
je kwetsbaarheid sterk en krachtig kunt zijn, je ziet in eens balans, want je mag naast
het geven gaan ontvangen.

Ontvang! lijkt ze te zeggen, neem de liefde aan die je geboden wordt, Ervaar en Voel deze! Het geel van het hart is de warmte die ze brengt zodat je je open kunt gaan stellen, open je hart! Het hart waarin alles goed is,
geen oordeel, geen voor of ver -oordeel, geen onderscheid. Het liefst wil ik deze boeiende bloem tot mij nemen en mij wentelen in deze heerlijke geur en eigenschappen..
Gelukzaligheid!!

Deze enorm waardevolle olie heeft een betoverende, harmoniserende en opmonterende werking voor ons hoofd en emoties. De geur vervult je van diepe gelukzaligheid, liefde, compassie en devotie. Als 1 van de mooiste bloemen in het plantenrijk, heeft de roos verschillende symbolische betekenissen en wordt altijd in verband gebracht met Romantiek, Liefde, Empathie en Poezië. De roos wordt al eeuwen als heilig beschouwd, In de stad Mekka worden de muren jaarlijks afgenomen met 500ltr rozenwater.

De relatief kleine bloemen staan in groepen, dubbele bloemen en talrijke bloemblaadjes zijn in rozet gerangschikt. Ongeveer 10cm breed, 36 bloemblaadjes, bleekroze en zeer geurig. De essentiele olie van deze roos wordt gezien als waardevoller dan goud. De blaadjes worden geoogst vroeg in de ochtend, nog voor zonsopkomst. Er zijn meer dan 4000kg voorzichtig geoogste bloemblaadjes nodig om 1kg pure olie te maken. Dus voor 1 druppel zijn er 40 tot 50 bloemhoofdjes nodig.  

Deze roos wordt nu voornamelijk in Bulgarije “Rosa Damascena” en Turkije “Rose Otto” of “Rosa Damascena Attar” of “Ittar” verbouwd. Veelal worden er in Jojoba olie 3 tot 5% Roos toegevoegd om zo de kosten van de dure pure olie laag te houden. In India worden er steeds grotere velden aangelegd, hier komt een ietwat voordeliger essentiele olie vandaan, erg waarschijnlijk doordat daar de loonkosten veel lager liggen. De beroemde “Attars” ,“Ittar”of “Aytar”zijn van de combinatie van Sandelhout olie en oa Roos.

Rozenolie staat bekend om haar opwekkende en harmoniserende werking, haar antibacteriële en helende eigenschappen. Het wordt sinds oudsher gezien als een vrouwelijke olie waarschijnlijk ook omdat deze mooie olie een positieve invloed heeft op de vrouwelijke organen. 

De olie is in staat de menstruatie te reguleren en werkt in op emotionele klachten die daar verbonden mee zijn. Ook is deze prachtige bloem in te zetten als een waar afrodisiacum. Deze bloem is goed inzetbaar als cosmetica; in oa exclusieve parfums en crèmes wordt vaak roos toegevoegd. De geurbeleving van de essentiële olie alleen al. 

De kracht van de bloemolie, deze biedt diverse mogelijkheden oa; voor de gevoelige en oudere en droge huid, couperose, eczeem, verstopte huidweefsel, premenstruele spanningen, overgangsklachten. Bij hoofdpijn, slapeloosheid, neerslachtigheid, nerveuse gevoelens, bij hartzeer, hartversterkend/hartkloppingen, oneindig verdriet.. ect.

De geur geeft het vermogen van loslaten, werkt openend voor de liefde naar je Zelf en liefde voor de wereld om je heen. Ze helpt je verliefd te voelen. Ze werkt verzachtend bij emotionele irritaties en verdriet. Zodat je je niet gaat afsluiten maar juist opent voor nieuwe ervaringen en deze binnen kunt laten komen.. werkzaam via aromalamp of heerlijk op de huid..  een scheutje hydrolaat of 1 a 2 dr olie in aromalamp voor ontspanning en evt zinnenprikkelende ervaring..

Spiritueel gezien de Roos de bloem van de liefde, zowel menselijk als goddelijk.
De zich opende roos is het symbool van opbloeiende liefde in het binnenste van het hart. Rozenolie brengt genezing in het hartchackra en helpt deze te openen als deze door verdriet gesloten is. Wanneer de hartchackra open is versterkt deze prachtige belevingsolie de Energie ervan en laat deze zichtbaar uitstralen. Roos (het hart) heeft een relatie met de 2 basis-chakra’s, waar creativiteit, seks, verbinding, compassie voor en met jeZelf, in contact met de ander en waar je ontvankelijkheid zetelt. Bij loslaten van, wanneer je tot in je diepste plek van je ziel geraakt voelt, dan kan roos je de troost zijn.

Psychologisch vertelt de roos; dit type is bang het leven niet aan te kunnen en loopt weg voor confrontaties en conflicten. Ze voelt zich in emotionele of liefdesrelaties gauw afgewezen omdat ze bang is niet aanvaard te worden zoals ze werkelijk is. Het is een vriendelijke persoonlijkheid die snakt naar een beetje liefde..

Rozenolie geeft psychische energie, werkt antidepressief, ze schenkt rust aan mensen die geestelijk overspannen/ burn-out of down/“terneergeslagen” zijn, deze olie schept voor hen een vredige en harmonieuze sfeer. Direct inzet baar bij Paniek e/o angst, drift of huil buien. Ze is zinnenprikkelend, creëert warme en zachte atmosfeer, waarin mildheid, goedheid en begrip kunnen gedijen. Het hart kan zich openstellen voor de liefde en de hele wereld. Waardoor de behoefte kan ontstaan om deze rijkdom en overvloed door te geven. Bij jaloezie gevoelens helpt ze te begrijpen en te vergeven, want als ik zelf zo rijk in de liefde ben, hoe zou ik dit dan de ander kunnen misgunnen..?!

Roos in verbinding en in overeenstemming met de Chakra Energieën. Roos heeft een Hz waarde van 320, dit wil zeggen dat ze de hoogst mogelijke trilling heeft van alle essentiële oliën. Hiermee balanceert ze elk chakra uit op haar fysieke en energetisch niveau. De Roos kan dus voor elke chakra ingezet worden van wortel tot kruin en daarboven zijnde wielen. De sterkste invloed heeft Roos op de wortel, hart en kruin chakra’s. Goedwerkende chakra’s zorgen ervoor dat de energie kan stromen en je lichaam in balans komt, waardoor je weerstand sterker is fysiek, emotioneel en psychisch

Lieve groet ©️ByMonika

"Grove Den : Pinus Sylvestris"

Een van mijn nr 1️⃣ Oliën is toch wel de Grove Den ofwel de Pinus Sylvestris. Van het merk Chi de variant Wild🌲
 
Energetisch klaart ze de lucht, wanneer er een beladen sfeer hangt, of er veel onrust in huis of ruimte is. Wanneer de sfeer drukkend is… Wanneer je kind gaat slapen maar de rust niet vinden kan.. grove den geeft rust, lucht, en heldert op Pinus sylvestris oftewel de Grove Den
🌲
Ze is zuiverend, geeft opheldering, geeft Lucht,
maakt het licht-er, verfrissend, ruimte, landschap, verademing en in die zin rust, Groen
🌲
Ideaal is in de verdamper, aromalamp of een inhaler bij onrust of tijdens verkoudheid met citroen
🌲
Die geur en beleving kun je thuis goed inzetten
De olie is kleurloos, prachtig helder met een frisse en sterke geur die aan balsem doet denken. Er zijn verschillen in de Grove Den geuren;. Eko, Bio, Wild en wellicht straks ook als Co2
🌲
De olie is sterk antiseptisch en verhindert de verspreiding van besmettelijke ziekten. De olie stimuleert de bloedsomloop en de nieren en vermindert het urinezuur in het bloed en kan hierdoor artritis en reumatische pijnen verlichten. Ze helpt bij aandoeningen van de urine- en luchtwegen. Wordt ingezet als een mild diureticum en werkt daarom uitstekend bij lymfedrainage. Ze stimuleert de bijnierschors en geslachtsklieren.
🌲
Grove Den…🌲
Wat een boom
Wat een hoogte
Wat een takken
Wat een stam
Wat een levens-kracht
Wat een energie
Wat een wortels
Wat een aanpassingsvermogen
Wat een groen
Wat een knoppen
Wat een levendigheid
Wat een aroma
Wat een zuivering
Wat een schitterende aanwezigheid in het licht
🌲
Niet gek dat mensen graag in het bos lopen
Daar waar er een heerlijke Energie is
Rust is
Licht is
Stilte is
Ruimte is
Aarde is
🌲
Verwondering voor deze mooie boom..🌲
Die geur en beleving kun je thuis goed inzetten
 
Lieve groet ©️ByMonika

"Atlas Ceder : Cedrus Atlantica"

de Atlas Ceder🌲💚🌲,
 
🌲wat een boom! 🌲Wat een geur! 🌲Wat een heerlijke frequentie.
De meeste Cliënten weten dat ik dol ben op de Grove Den, omdat deze zuiverd, reinigt en klaar-heid brengt, aarde en zon, frisheid in en om je hoofd. De Ceder is de warme variant..
 
Deze mooie hoge stevige🌲boom is op  zich-Zelf al een plaatje, ze is betaalbaar en “rijk” aan inzet mogelijkheden
Warmte, een deken, rust, vriendelijkheid, helderheid, kalmte, vertrouwen, ze helpt je bij je angsten, ze geeft steun, bij overgangen, ze leert je bij jouw ware zelf te blijven. Deze mooie hoge stevige🌲boom is en geeft veerkracht..
 
🌲Ideaal om te verdampen bij of tegen verkoudheden die “dieper” zitten, evt met wat druppels 🍋citroen frequentieolie
👐Ceder is fijne olie om mee te masseren, ze werkt als een warme🌲rustgevende deken, wanneer je je onrustig of onzeker voelt kun je deze op je polsen en rond je navel smeren
         ->altijd essentiële oliën in een draagolie gebruiken op je lijf:
bijv kokosolie, jojoba, amandel, sesam, stjan of zelfs goede olijf olie 
 
 
De olie is een flesje warmte, rust en kalmte; lekker ontspande geur in je ruimte tijdens nazomer, herfst en winter..
Ze is in te zetten gewoon omdat ze een fijne geur heeft
of 👇
👉wanneer je het idee hebt wat overprikkeld te zijn
👉Wanneer je het koud hebt door wat er in je leven gebeurt
👉Wanneer je te druk bent geweest
👉Wanneer je verkouden of grieperig voelt evt met citroen of bergamot
👉ze is sterk aardend
👉verzachtend
👉zuiverend
👉geeft kracht en waardigheid
👉kalmeert en verdiept de ademhaling
👉ze is troostend
👉stabiliseert je wanneer je uit evenwicht lijkt te raken

👉wanneer je veel depressieve of angst gevoelens ervaart

🌲ze kan in een verstuiver/verdamper/aromalamp voor in je ruimte
🌲in een inhaler zodat je de geur altijd beschikbaar hebt
🌲1 a 2 druppels (altijd in een draagolie) op je huid
🌲alleen de pure 100% zuivere oliën mogen op de huid
 
Lieve groet ©️ByMonika

"Rozemarijn: Rosmarinus officinalis

🌿 Rozemarijn essentiële olie: Ze is er in Bio, Eko, Wild, Verbenon, Spanje en Frankrijk van Chi en Prima Vera
Zodra je het flesje open draait komt ze meteen eruit als een overenthousiast kind.
“Hier bén ík!” Lijkt ze te zeggen. En ze is er, je kunt haar niet missen, daar zorgt ze voor.
Ze springt van de hak op de tak, raast heen en weer maar blijft al die tijd bij zich Zelf.
 
Ze weet waar haar krachten liggen, waar ze haar energie vandaan haalt. Ze doet daarom ook, net als met de bloei, waar ze zelf zin in heeft. 
In het verleden was ik “bang” van haar, had en heb nu ontzag voor haar. Ze is zo krachtig, ze energiek, zo aanwezig, zo blij, zo oprichtend en oplichtend, zo direct, zo hier en nu.
Ze brengt je naar je Zelf, naar het hier en nu, ze activeert je, maakt dat je helderder wordt, scherper, pittiger en altijd bij jeZelf.
 
Ze zoekt en wijst jou op jouw grens en wanneer de kans er is gaat ze ook dikwijls eroverheen.
Ze kan je er een “tandje bij laten zetten”…
Maakt bij vermoeidheid en uitputting dat je je laatste reserves kunt aanspreken, ze maakt je elastiek als het ware nog net iets langer. Waar je eigenlijk moet stoppen om dat het beter voor je is.
 
Ze haalt alles uit de kast voor en met je. Voor als je “even wilt knallen!” Ze is goed geaard en rijkt naar de hemel, Ze is vurig en lief, ze overziet en beschermt, ze haalt je naar zich toe, rijkt naar je, maar kan je ook zo weer vergeten zijn. Blijf haar koesteren en ze geeft je alles wat je nodig hebt..
 
🌿🌿
Rozemarijn is een echte etherische beschermolie! 🤍
Zet deze krachtige frequentie olie in om je huis te beschermen tegen negatieve invloeden en te reinigen van deze invloeden. 🌿🌿
 
Ze stimuleert het open gaan van de geest, Ajna of 3e-oog.
Ze staat in verbinding met de zon en daardoor ook met de Zonnevlecht en heeft hierdoor invloed op het 3e-oog waar ze de hersenen en de mentale activiteiten stimuleert.
 
3e oog waar we Zien wanneer we kijken, waar beelden op ons netvlies komen wanneer we concentreren. De 3e oog is “de pijnappelklier”. Ze is een energetisch oog, deze vertelt je of laat je Zien wat je met je “praktische zintuigen” niet waar kunt nemen.
 
🌸Soms voel je dan ook dat er iets niet pluis is of dat er gevaar komt, of je ziet iets anderen niet kunnen zien. Bij veel mensen groeit vanaf de 7e levensjaar de pijnappelklier niet meer mee of verschrompeld zelfs. Gelukkig kun je deze wel weer opnieuw activeren. Het 3e-oog is belangrijk voor je intuïtie. Ze staat voor -Ik hebt het recht helder te zien-
 
Ze heeft invloed op de kleine hersenen, gezicht, ogen, oren, neus, bijholtes, het hormoonsysteem en zenuwstelsel. Ze is wat onderontwikkeld wanneer mensen maar moeilijk een voorstelling kunnen maken van iets en gebrek hebben aan fantasie en een beperkt ruimtelijk inzicht, ze kunnen zich vaak geen dromen herinneren. Wanneer deze te sterk aanwezig is kunnen we gaan dagdromen, en zelfs hallucineren, ook kunnen we waan ideeën vormen, obsessief gedrag vertonen en concentratie problemen hebben en vaak last ondervinden van nachtmerries. Migraine/hoofdpijnen en visuele problemen horen bij dit chakra. De planeet/ stemvork Jupiter hoor bij de Ajna, net als Zilver en als steen de Kwarts🤍 en Amethist. 💜🌸
 
 
fijne dag, Lieve groet ©️ByMonika

"Lavendel: Lavendula Angustifolia of Officinale

Lavendel🌱
Een van de meest heilzame, op álle lagen werkende olie is de geur-frequentie van Lavendula angustifolia of Lavendula officinale ook wel Lavendel..
🌱
Lavendel verwijst naar Lavare.. schoonwassen.. ze “wast je schoon”
💜
Wanneer je het olie flesje opendraait komt ze aan dansen, ze schuifelt behoedzaam en voorzichtig naar je toe als een ballerina in het zwanenmeer.
Ze omarmt je, loopt gearmd met je op, geeft je die knuffel die je zo nodig hebt.
Ze ruikt naar rust, naar schoonheid, naar hemelse kalmte. 🌱
Ze helpt en heelt je…
Ze werkt op alle lagen van je Zijn; Etherisch, Fysiek, Emotioneel, Psychisch. 🌱
Ze is een zonaanbidder en helpt je in bloei komen,
ze streelt je, ze aait je over je bol.
Ze steunt je te zijn in wie je werkelijk bent,
motiveert je in wie je kan zijn,
ze helpt je zoeken en vinden van jouw werkelijke zelf.
Ze kent je, ze her-kent je en ze er-kent je, in al je lagen van wie je bent. 🌱
Jij mag er zijn van haar. Je bent welkom, ze heet je Welkom. Kom maar lijkt ze te zeggen. Ze is als een oer-moeder, verzorgend, alwetend, liefdevol, ze weet de kern te raken, jouw kern.
💜
Ze streelt je hoofd, ontspant je zenuwen, ontstresst je lichaam, helpt je te aarden en tot rust te komen wanneer ze bij een wortelolie wordt geplaatst.
Ze is lief en bekoorlijk. Geef haar iets van jouw-zelf en ze kan er mee werken, ze weet er raad mee.
Je kunt altijd, dag en nacht bij haar terecht.
Onderschat haar niet; Houd haar niet vast! Ze is een taaie. Ze staat haar mannetje tegen de ijzige kou en ze houd van afwisseling. Je merkt het wanneer je een teveel aan of van haar krijgt, met een gevoel van bedwelming …
💜
Zoveel soorten #lavendel
Zoveel kleuren
Zoveel geuren
Zoveel zandgronden
Zoveel hoogtes
Zoveel dalen
Zoveel soorten lange bloeiaren
Zoveel soorten korte
Zoveel soorten blad
#lavendel; zo hoog, zo laag
Groeien snel en ook traag
 
Ze verbindt
Ze zuivert
Ze heeft en geeft rust
Ze wekt op
Ze verfrist
Ze verwarmt
Ze koelt
Ze ademt
Ze is werkelijk fantastisch op alle lagen van je Fysieke, Emotionele, Psychische en Energetische Energie
Lavendelolie heeft veel toepassingen. Ze geeft oa rust, haalt spanning weg, reduceert stress en angst..
.
Nu heeft een onderzoek bewezen dat wanneer je angst voor en bij de tandarts ervaart je lavendel olie kunt inhaleren om deze angst te verminderen.
..
Dit werkt natuurlijk ook wanneer er angst is voor de arts, ziekenhuizen, corona, sollicitatiegesprek, examen, presentatie.. je kunt zelf wellicht iets bedenken waar je gespannen van wordt..
.
Neem een inhaler mee met lavendel GeurFrequentie olie en ruik er gedurende een half uur er meerdere keren aan. Of verdamp de lavendel in je ruimte. Ook kun je lavendel in een diffuser in de auto aanzetten voor onderweg.
.
Een inhaler heb ik voor je op voorraad en lavendel ook
Vraag mij naar de mogelijkheden..
 
Lieve groet ©️ByMonika

"Wierook : Boswellia cerata / carterii"

Boswellia Carterii ook wel bekend als Wierook. En wat ruikt ze heerlijk! deze olie raakt echt je ziel..
 
Wat ik voel en ervaar bij de deze geur wanneer ik het flesje opendraai: Hij komt als een warme wind je omhelzen, je kunt niet anders dan ontzag hebben voor zijn liefdevolle warmte, die je troostend tegemoet komt, jou helend.
 
Deze olie reikt naar mijn hartstreek en vandaar splitst deze zich enerzijds “zakt” deze naar mijn maagstreek en naar mijn basis chakra.. aardend, terug in je lichaam, reinigend. Maar ook omhoog vanuit het hart naar boven. In contact met het hogere zelf, de Kosmos.
 
De vertakkingen geven al aan wat ik voel; verbinding met alle niveaus, van de aarde en kosmos, het fysieke, het etherische, met deze olie is alles vermengd, ook parallel en allemaal Een.
 
De Boswellia als Frankincense en als Olibanum, zijn in feitelijk 2 verschillende soorten. Boswellia serata een boom uit India nauw verwant aan die uit Afrika duidelijk van elkaar verschillend qua geur en kleur
Boswellia haar ontsmettende en helende werking van zijn fantastisch bij oa huidaandoeningen, ze kan littekenvorming tegengaan.
 
Ze is in te zetten bij oa acne, (huid-) ontstekingen, spataderzweren, immuun stimulerend bij kou en griep. (ver-koud-heid is een innerlijke koude die oa de wierook kan ver-warmen. Is ontstekingen remmend, antiseptisch, (mogelijk) antitumoraal, antidepressivum, wond-helend, slijmoplossend, kalmerend fysiek, psychisch en energetisch.
 
De geur brengt een gevoel van helderheid en rust die nuttig is in tijden van angst en stress. Vooral bij kinderen werkt wierook heel goed bij bedtijd om te ontspannen, doorslapen en/of tot rust laten komen na een input stressvolle dag De ontspanning komt doordat het inademen van de olie de ademhaling verdiept en vertraagt waardoor oa bij bronchitis deze olie heilzaam werkt…
 
In het oude Egypte werd de Boswellia ingezet bij zweren en medicinale formules. De schors en wortels van de boom werden gekookt en gebruikt als oa thee bij koorts, maag en darm problemen. Ook als antidota bij pijlgif, slangengif en gif in het algemeen. Het gebruik bij allerlei ontstekingen, bij geboorten, voor het bevorderen van de menstruatie. In de tandverzorging; werd de gom gemengd met zout om gaten in de tanden mee te vullen. Verse gom werd gebruikt als haarlak, en in India als boter tegen gonorroe. De bladeren van de boom werden verkocht in zakken als veevoeder en was een middel tegen diarree bij dieren. Ook door Hippocrates werd de wierook al als geneesmiddel beschreven.
 
Boswellia … ze ruikt héérlijk, ze raakt je ziel, spiritueel wordt de olie ingezet om in contact te komen met het hogere en is ideaal bij het werken met de lichtwereld, en ook bij het mediteren. Deze olie wordt dan ook geassocieerd met de allerhoogste spirituele doelen. Wierook staat voor; je goddelijkheid erkennen. 
 
Ze helpt ons bij verbinding met dat deel van onszelf dat eeuwig en goddelijk is, de olie is veel krachtiger dan de hars. Fysiek wordt wierook gebruikt ter verdieping van de ademhaling en concentratie; het brengt lichaam en geest in een meditatieve staat. De olie centreert, ze helpt je “naar binnen te gaan” en verbindt de wortel-chakra met de kruin-chakra. Het laat ons naar binnen kijken, contact maken met ons goddelijke. 
 
Wierook helpt bij het verbreken van banden met het verleden, vooral als deze onze ontwikkeling in de weg staan.. In een aromalamp heeft deze olie een sterk reinigende en krachtige werking op de ruimte/atmosfeer.
Psychologisch; brengt de olie rust, ze reguleert angstige gevoelens, brengt balans in gemoedsstemmingen. 
 
De olie werkt rustgevend bij depressies en is zeer kalmerend bij spanningen en mentale problemen.
Psychisch: Wierook-olie, slaat een brug tussen de materiele en spirituele wereld. Zij opent de ziel voor grotere verbanden en schenkt verwondering en eerbied voor het “wonder van het leven’. Zij schenkt begrip voor de ‘wetten van het leven’ en bevordert de meditatie
 
Dosering en gebruik, De essentiële olie van Wierook is breed inzetbaar, omdat ze alle lagen van je bewustzijn wat brengt, spiritueel, fysiek, emotioneel. Wanneer je je “koud” geschrokken bent, verkilt bent door een traumatische gebeurtenis brengt Wierook je ver-warming. Ze kalmeert je zenuwen, bestrijd je angst, balanceert je chakra’s, geeft je een liefdevolle warme deken.
 
Wierook is inzetbaar bij div klachten en welness doeleinden. O.a. Als anti depressivum, stress-ontladend, verdiept de ademhaling bij bronchitis, wondjes-helend, ontstekingsremmend, blaasontsteking, antiseptisch, mogelijk antitumoraal, immuun stimulerend, slijmoplossend, wondhelend, een tonicum bij winderigheid, ruimte zuiverend, kalmerend en louterend op het zenuwgestel, en natuurlijk parfumerend.
 
een flesje van dit kaliber olie is als puur goud en toch maar €27.95. Je hebt voor de werking weinig nodig.
ik zet haar veel in, in een oliemengsel, verdamper, een inhaler. .
Hoe heerlijk evt in combi van een citrus Mandarijn enof een bloemige olie als Neroli . . .
 
©ByMonika

"Laurier : Laurus nobilis"

Ken je de laurier al? je kent vast de blaadjes die oma vroeger bij het vlees of in de soep deed. wellicht gebruik je die zelf ook wel… ze ruiken heerlijk , aromatisch..
 
Ik wil je iets vertellen over deze olieFrequentie.. en wat ik voel en ervaar bij de Laurier olie:
Wanneer je het flesje opendraait, heeft ze een liefdevolle houding, komt zacht en beschermend maar fris je neus binnen.
 
Ze nodigt je uit om met haar mee te gaan, ze is fit, taai, sterk en helder maar zachtaardig. Blijf er niet in zitten lijkt ze te zeggen, kom mee kijk naar buiten!
 
Zie het licht, helder en sprankelend. Laten we gaan huppelen, speel mee, je zult weer gaan lachen wanneer je mee gaat.., Omdat jij het Zelf wil, nooit omdat het moet.
 
Ze rijkt naar boven naar het licht, nooit de felle zon, zorgen-lozer dan je je nu voelt. Je ziet het aan het blad, er is een randje wat golft, golf mee.. speel mee.
De laurier, deze prachtig altijd groene struik, ze beschermt je tegen invloeden van buitenaf, schept helderheid van geest en versterkt het vermogen tot waarnemen.
 
Er werd ooit geloofd dat laurierbladen bescherming boden tegen blikseminslag en hekserij. In Engeland werden de planten gebruikt oa met kerstmis om huizen en kerken te versieren. Het blad word veelal al keukenkruid gebruikt, en de olie worden gebruikt in zalven, drop en siropen.
 
Van de Laurier worden verschillende oliën gemaakt; uit de bessen wordt een zalfachtige Oleum lauri geperst, na de blaadjes en takjes te hebben gedroogd worden deze gedistilleerd tot een etherische olie die in kleur varieert van diep geel tot donkerbruin. Ze heeft dan een warme scherpe kruidige geur. Ze is een algemeen tonicum, sterk antiseptisch voor luchtwegen, de olie geeft kracht en is opwekkend voor mensen die neigen depressief te zijn.
 
De Laurier is een plant die om haar aromatische maar ook haar reinigende eigenschappen werd en wordt gewaardeerd. Ze stond aan de wieg van de huidige cosmetische industrie.
 

Laurierolie is een van de belangrijkste ingrediënten van de eerste vaste zeep, de Alepp zeep. De kwaliteit van deze zeep wordt bepaald door het aandeel van de laurierolie. Ze werkt voor mensen met een gevoelige of beschadigde huid door de zachtheid van olijfolie en helende eigenschappen van de Laurier. Ze is afkomstig uit de staat Aleppo de originele naam van deze Alepp zeep is “Sapun Ghar” wat letterlijk de vertaling is van Laurierzeep. Later brachten de Kruisvaarders de zeep naar Europa waar de zeepindustrie zich vestigde in Marseille .. Savon de Marseille

©ByMonika

© ByMonikaBruntink 2020 Alle rechten voorbehouden